- Autor: ANCINKA
- Uživatelský recept
- Porce: 12.50
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Maliny | 250 |
Voda | 40 |
Kypřící prášek do pečiva | 18 |
Kokos mletý | 20 |
Olej řepkový | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Mouka špaldová celozrnná | 400 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 90 |
Šmakoun klasik | 200 |
Vejce celé (syrové) | 275 |
Dochucovadla:
Můžete dochutit drobenkou, kterou posypete koláč před pečením, ale to je již o jiných výživových hodnotách. Malin doporučuji dát více, pekla jsem poprvé, příště dám určitě alespoň 350g. Píši že to má 12,5 porce, koláč po upečení vážil 1250 g, tak aby to
Energetická hodnota celkem: 13145 kJ
Bílkoviny (g): 126,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 411,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 118,
Vláknina (g): 55,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1052 kJ
Bílkoviny (g): 10.1, Tuky (g): 8.6, Sacharidy (g): 32.9, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 9.4, Vláknina (g): 4.4, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Cukr ušleháme s vejci, postupně přidáme olej, mléko, ve kterém jsme si rozmixovali nastrouhaného Šmakouna, za stálého šlehání přisypeme mouku a kypřící prášek. Připravené vyšlehané těsto nalijeme do formy, já měla silikonovou, pokud použijete klasickou formu, vytřeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou. Připravené těsto nalijeme do formy a posypeme malinami. Formu vložíme do předem rozehřáté trouby, pečeme na 180 st.C cca 35 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.